成考热线:
400-869-6989

山东成考:2020年高升专英语选择题及答案五

文章来源:山东成考网2020-06-30 14:46:38 学习交流群+ 加入 微信公众号+ 关注

学习过程中,模拟题练习是不可或缺的环节。多做模拟题有助于我们了解试卷结构和难易程度,把握学习重点,甚至可能遇到原题。下面就和小编一起来看看“山东成考:2020年高升专英语选择题及答案五”的所有内容吧。

一、语音知识(共5小题,每题1.5分,共7.5分)

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

( )1.A. childhood B. chemist C. church D. chest

( )2. A. dear B. hear C. near D. bear

( )3. A. excellent B. excuse C. explain D. express

( )4. A. museum B. popular C. dustbin D. valuable

( )5. A. coast B. float C. soap D. broad

二. 词汇与语法知识(共25小题;每1.5分,共37.5分)

从每小题的四个选项中,选出更佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

( )6. He took the machine to pieces to find out how it _______.

A. progressed B. operated C. equipped D. managed

( )7. I asked two people to help me start my car, but ____ of them knew what to do.

A. either B. none C. both D. neither

( )8. Let’s visit the bookstore on my way back home, __________?

A. shan’t we B. won’t you C. shall we D. will you

( )9. Please be sure to telephone me next time you _______ to our city.

A. will come B. come C. came D. are coming

( )10. He wondered if he could slip out of the lecture hall without anyone _________.

A. noticing B. noticed C. to notice D. being noticed

( )11. – You realize that you were driving at 100 miles per hour, don’t you?

-- No, officer, I _____ have been. This car can’t do more than 70.

A. needn’t B. shouldn’t C. couldn’t D. might not

( )12. Class is to begin in a minute, but the teacher still hasn’t _____.

A. come on B. turned out C. come along D. turned up

( )13. By the end of last year we _____ more than 200 students of English all over the province.

A. trained B. would have trained C. had trained D. have trained

( )14. ______ the teacher’s suggestion, Tom finally found a way to settle the problem.

A. Following B. To follow C. Follow D. He followed

( )15. – Hello, may I speak to Dr. Bush?

--_________________.

A. Yes, I’m Bush B. Yes, it’s me

C. Here is Bush D. Speaking

( )16. Of the two new teachers, who do you like______?

A. much B. better C. well D. the most

( )17. Something about his manager suggested that he _____ not interested in what we were doing.

A. was B. were C. be D. is

( )18. The belief that the children of working mothers usually suffer is_____ by most scientists.

A. rejected B. refused C. resisted D. reduced

( )19. Catherine is one of the brightest students who _____ from the Department of Computer Science, Brown University.

A. is graduated B. has graduated

C. are graduated D. have graduated

( )20. I always regret not _____ harder when I was young.

A. studying B. having studied

C. to study D. to have studied

( )21. Her dog ran out of the yard _____ the old lady opened the gate.

A. moment B. a moment C. the moment D. that moment

( )22. –The phone is ringing.

-- Who could _____ be? It is already midnight.

A. he B. it C. this D. that

( )23. There used to be a coffee shop next to your house,________?

A. wasn’t there B. didn’t there C. wasn’t it D. didn’t it

( )24. Not until he finished his homework _____ him to watch TV in the evening.

A. his mother allowed B. his mother had allowed

C. did his mother allow D. had his mother allowed

( )25. He thought nobody was around, but he was in fact seen _____ into the office building.

A. to steal B. steal C. stole D. stolen

( )26. You don’t have to pay for your flights; they’re ______ in the price of your holiday.

A. concluded B. held C. settled D. included

( )27. Have you ever been to the square ______ was built last year?

A. which B. where C. when D. what

( )28. They started off at about 5 o’clock in the morning. They should ____ there by now.

A. arrive B. have been arriving C. have arrived D. be arriving

( )29. In this park, sparrows often fly down from trees to eat from visitors’ hands. They are used to _____ in this way.

A. be fed B. feed C. having fed D. being fed

( )30. It’s such a big room. If you don’t speak loud enough, you’ll never make yourself______.

A. hear B. hearing C. to hear D. heard

参考答案:

一、语音知识

答案:1.B 2.D 3.A 4.C 5.D

二、词汇与语法知识

答案:6.B 7.D 8.C 9.B 10.A

11.C 12.D 13.C 14.A 15.D

16.B 17.A 18.A 19.D 20.B

21.C 22.B 23.A 24.C 25.A

26.D 27.A 28.C 29.D 30.D

山东成考.png

版权保护: 本文由 山东成考网提供,转载请保留链接: http://www.jyhz.org/gsz/1149.html

版权保护: 文章转载自 山东成考网 www.jyhz.org