成考热线:
400-869-6989

山东成考:高升专《英语》复习模拟试题(四)

文章来源:山东成考网2020-12-04 17:13:59 学习交流群+ 加入 微信公众号+ 关注

成人高考作为现在热门的提升学历的统考考试,非常适合在职人员报考。因为上班族只有零星复习的时间,所以山东成考网小编为大家整理了成人高考考试资料,希望能帮助到各位。

2021年成人高考高起点《英语》复习模拟试题

阅读理解(共15小题;每题3分,共45分)

阅读系列短文,然后根据短文的内容共每小题的四个选择项中选出更佳的一项。

Passage 1

People need to be active to be healthy.Our modern lifestyle and all the conveniences we've

become used to have made us keep a long time sitting,such as sitting around in front of the TV or the computer,riding in the car for even a short trip to the store and using elevators instead of stairs.That's dangerous for our health.Physical inactivity is as dangerous to our health as smoking!

Add up your activities during the day in periods of at least 10 minutes each.Start slowly...and

build up.If you're already doing some light activities move up to more moderate ones.A little is good,but more is better if you want to achieve health benefits.

Scientists say accumulate 60 minutes of physical activity every day to stay healthy or improve your health.Time needed depends on effort--as you progress to moderate activities,you can cut down to thirty minutes,four days a week.

Physical activity doesn't have to be very hard to improve your health.This goal can be reached by building physical activities into your daily routine.Just add up in periods of at least ten minutes each throughout the day.After three months of regular physical activity,you will notice a difference--people often say getting started is the hardest part.

36.Nowadays people()[单选题]*

A.are less active than in the past(正确答案)

B.are more active than in the past

C.are as active as they used to be

D.are as inactive as they used to be

答案解析:这篇文章讲的是如何通过运动增强体质。段中提到we’ve become used to...我们已经适应了……,表明以前不是这样的。后面又列举不活动的行为,诸如看电视、开车、玩电脑等,都是坐着的。选项A是正确的。

37.Time needed for physical activity depends on()[单选题]*

A.health

B.effort(正确答案)

C.money

D.creation

答案解析:第三段中指出:科学家认为每天共计60分钟的锻炼时间是合适的,但是所需时间基于你自己,你可以把时间缩短至半小时。选项B是正确的。

38.You can improve your health()[单选题]*

A.relaxing and keeping cool

B.spending longer hours in activities

C.eating less and less during short periods of time

D.integrating physical activity into your timetable(正确答案)

答案解析:第四段。改善健康不必要进行很剧烈的运动,它是长期的,有计划的。应把锻炼记入时间表中,过一段时问后检查其效果。选项D是正确的。

39.People say that()[单选题]*

A.they do not have time for physical activity

B.getting started into physical activity is not so difficult

C.getting started into physical activity is the most difficult part(正确答案)

D.they prefer keeping the present situation to doing any activities

答案解析:此题目可定位于最后一句话。开始是很难的。选项C是正确的。

Passage 2

We show an amazing tolerance for a form of pollution that is a growing problem:noise.Airplane

traffic is increasing by five percent a year.Urban noise is doubling every ten years.By air,land and

sea,we are facing an onslaught of noise that is threatening our ability to live in this world.

We have granted ourselves the right to make noise.But what about our responsibilities?Have we developed a sense of acoustic responsibility?

The evidence suggests that we have not.Many people seem to believe they have an unlimited right to make noise with cars and motorbikes,and with loud music at home and in the street.In some countries measures have been taken to force people to make less noise.In Britain,for example,a law has been passed preventing people from disturbing their neighbors with music at night.

It is widely accepted that we should deal with our rubbish in a responsible way.Noise is in reality a particularly insidious(潜在的)form of rubbish.It destroys community life,pursues us into our homes,keeps us from sleeping and is the cause of many stress-related illnesses,as well as hearing loss.

Our acoustic environment belongs to all of us.Everyone has the right to use it,but no one has the right to abuse it.Let's start using it responsibly.

40、.The level of noise produced in cities and towns()[单选题]*

A.is four times higher every ten years

B.is four times lower every two years

C.is twice as high now than ten years ago(正确答案)

D.is twice as high now than two years ago

答案解析:这篇文章讲的是噪音与责任。段中提到城市的噪音每l0年增加一倍。实际上就是现在的噪音是10年前的两倍。选项C是正确的。

41、The right to make noise()[单选题]*

A.is often questioned

B.is particularly insidious

C.should be completely forbidden

D.should be accompanied by a sense of responsibility(正确答案)

答案解析:第二段。作者以问话的形式提出制造噪音的权利和责任感之间的关系,实际上是在说在制造噪音的同时应该伴随有责任感。选项D是正确的。

42、Many people()[单选题]*

A.think that they have the right to use noisy motorcycles or cars(正确答案)

B.think that cars and motorcycles are disturbing

C.feel responsible for their noise

D.feel guilty for making loud noise

答案解析:第三段。接上段的问话,我们缺的是责任感。许多人都认为制造噪音可以是无限的,可以随便使用汽车、摩托车。选项A是正确的。

43、The author points out that()[单选题]*

A.noise cannot be prevented at all

B.people do not feel responsible for their rubbish

C.noise and garbage are problems that disturb us at home

D.we should accept our responsibility for noise as we do for rubbish(正确答案)

答案解析:第四段。作者说,处理垃圾的责任已被广泛接受。但事实上,噪音是无形的垃圾形式。所以,我们对待噪音应像对待垃圾一样。选项D是正确的。


版权保护: 本文由 山东成考网提供,转载请保留链接: http://www.jyhz.org/gsz/3177.html

版权保护: 文章转载自 山东成考网 www.jyhz.org